Bliža se konec leta 2023, zato razmišljamo o nekaterih dosežkih Open Research Europe in njenih avtorjev v tem letu ter raziskujemo nekatere poudarke iz naše ankete o avtorjih za leto 2023.

Platforma Open Research Europe se marca 2024 približuje svoji tretji obletnici, zato je njena podpora evropski raziskovalni skupnosti še naprej močna in uspešna.

1.058 avtorjev, ki jih financira Evropska komisija, je v času pisanja tega poročila v Open Research Europe 2023 objavilo 197 člankov, v katerih so delili spoznanja z različnih področij naravoslovja, tehnike in tehnologije, medicine, družboslovja, humanistike ter kmetijstva in veterine.

Do zdaj je 118 teh člankov uspešno prestalo strokovno recenzijo in so bili indeksirani v PubMed Central, Scopus in druge pomembne podatkovne zbirke.

Članki, objavljeni v letu 2023, so v enem letu dosegli več kot 12.721 ogledov in več kot 2.300 prenosov, kar kaže na veliko prepoznavnost člankov, objavljenih na platformi, in na prednosti, ki jih imajo avtorji pri doseganju širšega občinstva, ko objavljajo v odprtem dostopu.

Več na: https://open-research-europe.ec.europa.eu/blog/2023-year-in-review

Skip to content