Views Navigation

Dogodek Views Navigation

Danes

Delavnica: upravljanje z velepodatki, 3. termin

Upravljanje z velepodatki predstavlja velik izziv, saj je potrebno vzpostaviti proces, ki zagotavlja ustrezno kakovost, najdljivost, dosegljivost in ponovno uporabljivost . Delavnica bo na praktičnih primerih ponazorila, kako se lotiti priprave podatkov, kako jih dokumentirati in objaviti v repozitorijih nacionalne infrastrukture odprtega dostopa. Predstavljene bodo tudi prednosti ponovne uporabe velepodatkov v HPC okolju. Slušatelji lahko pripravijo enega ali več naborov raziskovalnih podatkov, ki jih bodo vstavili v repozitorije nacionalne infrastrukture odprtega dostopa.

FAIRPoints – FAIR & Open Research 4Beginners

FAIRPoints je serija dogodkov o pragmatičnih ukrepih, ki jih je razvila skupnost za izvajanje načel FAIR (Findable, Accessible, Interoperable, Reusable) v sodelovanju z GoFAIR US, SDSC, AGU, SciLifeLab Data Center in skupnostjo Edinburgh ReproducibiliTea. Prvi dogodek bo posvečen razvoju izobraževalnega gradiva za šolajoče se mlade, dodiplomske študente in širšo javnost.

Dan odprte znanosti 2022

11. 10. 2022 bo v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana (Mons) potekala konferenca Dan odprte znanosti 2022, nacionalni tripartitni EOSC dogodek. Konferenca predstavlja enega od uvodnih dejanj pri ustanovitvi Slovenske skupnosti odprte znanosti, katere namen je razvoj in spodbujanje uporabe odprte znanosti v Sloveniji.

GOSC International Programme Office Launch

Kot del prizadevanj za povečanje prepoznavnosti Globalnega oblaka odprte znanosti (GOSC) in povezovanje njegove Mednarodne programske pisarne (GOSC IPO) s širšo skupnostjo bosta CODATA in CNIC CAS pripravila dogodek ob ustanovitvi pisarne. Program dogodka bo vključeval otvoritveno slovesnost, pa tudi predstavitve raziskovalcev in strokovnjakov iz različnih okolij, ki bodo delili izkušnje z odprto znanostjo in oblaki odprte znanosti, pregled njihovega trenutnega statusa ter nadaljnjega razvoja na nacionalni, regionalni in mednarodni ravni.

The Biodiversity Information Standards (TDWG) 2022

Grand Hotel Millennium Sofia

Od 17. do 21. oktobra 2021 bo v Sofiji (Bolgarija) potekala konferenca TDWG 2022 v organizaciji Biodiversity Information Standards. Poleg uvodnih in zaključnih plenarnih zasedanj bo konferenca obsegala 14 simpozijev in mešanico drugih formatov, vključno s kratkimi predstavitvami, delavnico, panelno razpravo, ustnimi predstavitvami in virtualnimi plakati. Dogodek bo hibriden, na voljo bodo posnetki predavanj.

Skip to content