Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

IGSN IDs – All Sample Types, All Disciplines

8. december, 2022 @ 8:00 9:00 CET (UTC+1)

IGSN IDs – All Sample Types, All Disciplines
Spletna stran dogodka:https://communities.surf.nl/open-research-information/evenement/igsn-ids-all-sample-types-all-disciplines
Opis:Oktobra 2021 sta DataCite in International Generic Sample Number (IGSN) e.V. napovedala partnerstvo za spodbujanje privzema, implementacije in uporabe trajnih identifikatorjev za fizične vzorce po vsem svetu. V okviru tega partnerstva DataCite zagotavlja trajnost infrastrukture ter se skupaj z IGSN e.V. trudi razširiti uporabo identifikatorjev IGSN. K sodelovanju skušata pritegniti tudi skupnost, ki uporablja fizične vzorce, da bi razvili standarde za uporabo identifikatorjev fizičnih vzorcev.

Od septembra 2022 dalje je mogoče identifikatorje IGSN registrirati s pomočjo storitev DataCite DOI, ki so zdaj na voljo vsem članom DataCite in konzorcijskim partnerjem. Partnerji ustanavljajo tudi področno specifične skupnostne prakse z namenom ozaveščanja, kako metapodatkovna shema DataCite podpira označevanje fizičnih vzorcev s trajnimi identifikatorji.

DataCite in IGSN e.V. vabita na spletni seminar, ki bo obravnaval:
– Zgodovino identifikatorja IGSN in prihodnje načrte IGSN e.V.
– Primere uporabe identifikatorja IGSN in vključitev delovne procese uporabe fizičnih vzorcev
– Primere dobrih skupnostnih praks za arheološke vzorce
– Priporočila in dobre prakse za metapodatke za fizične vzorce, vključno s praktično predstavitvijo opisnih metapodatkov v storitvah DataCite

Spletni seminar je namenjen vsem, ki jih zanima upravljanje z zbirkami fizičnih vzorcev v najširšem smislu. Potekal bo v angleščini in bo trajal 60 minut, vključno s časom za razpravo. Posnetek dogodka bo objavljen na YouTube kanalu skupnosti DataCite, prosojnice pa bodo po dogodku na voljo v repozitoriju Zenodo.
Predavatelji:– Jens Klump (CSIRO & IGSN e.V.)
– Shawn Ross (Macquarie University & FAIMS)
– Penny Crook (Macquarie University & FAIMS)
– Rorie Edmunds (DataCite)
Registracija:https://datacite.zoom.us/webinar/register/7516686299224/WN_L0daf6CCTAq0roQF0sWf3A
Skip to content