Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

IUPAC WorldFAIR Chemistry Webinar: “What is a Chemical? Handling Chemical Data Across Disciplines”

22. september, 2022 @ 18:00 19:30 CET (UTC+1), online

IUPAC WorldFAIR Chemistry Webinar: "What is a Chemical? Handling Chemical Data Across Disciplines"
Spletna stran projekta:https://iupac.org/worldfair-global-cooperation-on-fair-data-policy-and-practice/ (dogodek je minil)
Opis:Projekt IUPAC WorldFAIR Chemistry organizira prvi spletni seminar z naslovom “What is a Chemical? Handling Chemical Data Across Disciplines”.

IUPAC je vodilna svetovna organizacija na področju kemijske nomenklature, terminologije in standardiziranih merilnih postopkov. Prek sodelovanja z drugimi združenji za kemijo in podatkovno znanost se vključuje v koordinirana mednarodna prizadevanja za prenos nabora orodij in dejavnosti v digitalno domeno.

WorldFAIR Chemistry je ena izmed več študij primerov v globalni pobudi WorldFAIR, ki jo vodita CODATA in Research Data Alliance z namenom povezovanje raznolikih dejavnosti prek disciplin in geografskih območij.

Namen te serije spletnih seminarjev je predstaviti izvajanje načel FAIR (findable, accessible, interoperable, reusable) pri delu z opisi kemikalij in podatkovnimi bazami. Prvi spletni seminar bo gostil strokovnjake s področja polimerne kemije, znanosti o materialih, geoznanosti in geoinformatike, znanosti o okolju, kemoinformatike in astrofizike. Kratkim predstavitvam vabljenih predavateljev bo sledila okrogla miza.
Registracija:https://unf.zoom.us/webinar/register/WN_QLg8nCZTSBaFMIM9TqvHhg (dogodek je minil)
Skip to content