Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Ethical and Societal Challenges of Machine Learning

7. november, 2022 @ 9:00 11. november, 2022 @ 17:00 CET (UTC+1), online

Ethical and Societal Challenges of Machine Learning
Spletna stran dogodka:https://indico.ictp.it/event/9839/overview
Opis:Raziskovalci v državah v razvoju se za učinkovitejše rešitve družbenih problemov, od pomoči kmetom pri prilagajanju podnebnim spremembam do napovedovanja izbruhov bolezni, vedno pogosteje obračajo na strojno učenje. To pa s sabo prinaša tudi potencial za zlorabo, nepravilno rabo in nenačrtovane posledice.

Konferenca “Ethical and Societal Challenges of Machine Learning” v organizaciji The Abdus Salam Centre for Theoretical Physics (ICTP) bo zajemala naslednje teme:
Vključevanje izobraževanja o etiki v strojno učenje: študije primerov iz različnih delov sveta, ki poudarjajo potrebo po širšem pogledu na etične izzive strojnega učenja.
Velepodatki, zasebnost in demokracija: etična vprašanja, povezana z izkoriščanjem velepodatkov, zasebnostjo in nevarnostmi za demokracijo.
Strojno učenje, pristranskost in pravičnost: težave zaradi pristranskosti strojnega učenja in nekatere možne rešitve.
Raznolikost na področju strojnega učenja: vzroki in vpliv tega pomanjkanja raznolikosti ter nekaj zgodb o uspehu, ki dokazujejo, kako so raznolike ekipe uspešnejše.
Vpliv novih tehnologij: vplivi novih tehnologij, kot so TinyML in globalne satelitske internetne storitve, zlasti na najmanj razvite države.
Registracija:https://e-applications.ictp.it/applicant/login/3749 (rok za prijavo: 27. 10. 2022)
Skip to content