Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

IUPAC WorldFAIR Chemistry Webinar: “What is a Chemical? Applying Chemical Data to Industrial Challenges”

13. oktober, 2022 @ 18:00 19:30 CET (UTC+1), online

The IUPAC WorldFAIR Chemistry Webinar “What is a Chemical? Applying Chemical Data to Industrial Challenges”
Spletna stran projekta:https://iupac.org/worldfair-global-cooperation-on-fair-data-policy-and-practice/
Opis:Projekt IUPAC WorldFAIR Chemistry organizira drugi spletni seminar z naslovom “What is a Chemical? Applying Chemical Data to Industrial Challenges”.

IUPAC je vodilna svetovna organizacija na področju kemijske nomenklature, terminologije in standardiziranih merilnih postopkov. Prek sodelovanja z drugimi združenji za kemijo in podatkovno znanost se vključuje v koordinirana mednarodna prizadevanja za prenos nabora orodij in dejavnosti v digitalno domeno.

WorldFAIR Chemistry je ena izmed več študij primerov v globalni pobudi WorldFAIR, ki jo vodita CODATA in Research Data Alliance z namenom povezovanje raznolikih dejavnosti prek disciplin in geografskih območij.

Namen te serije spletnih seminarjev je predstaviti izvajanje načel FAIR (findable, accessible, interoperable, reusable) pri delu z opisi kemikalij in podatkovnimi bazami. Drugi spletni seminar bo posvečen rokovanju s kemijskimi podatki na različnih področjih uporabe, kot so razvoj zdravil, barvila, agrokemija in širši kontekst umetne inteligence oz. strojnega učenja. Kratkim predstavitvam vabljenih predavateljev bo sledila okrogla miza.
Registracija:https://bit.ly/FAIRW2 (dogodek je minil)
Skip to content